Welcom Op De Site Van Tom Jeffrey En Steven. Deze Site Gaat Over Het Sectorwerkstuk. Deze Site Is Momenteel In De MaakDe conclusie/checklist.
Ik begin met de checklist.

Waar heb ik aan gedacht toen ik mijn eigen bedrijf opstarten:

Vergunningen?
De Plaats?
De Promotie?
Het Personeel?
Het Product?
De Prijs?
Het Ondernemingsplan?
De Concurrentie?
Het Kapitaal?

De Conclusie:

Het onderwerp

Om eerlijk te zeggen ben ik aan het onderwerp (hoe start je een eigen bedrijf)begonnen omdat mijn broer hetzelfde onderwerp had. Ik vond het zelf niet zo'n boeiend onderwerp toen ik er nog niets van af wist. Maar na een tijdje was het erg interessant maar vooral ook boeiend. Zeker toen ik jongen ondernemers zag en hoe hun plan goed was gelopen (zie Deelvraag 1). Het is dus echt mogelijk. In het gewone dagelijkse leven sta je er niet bij stil. Het enige wat je moet hebben als je een eigen bedrijf gaat opstarten is goede voorbereiding. Met een goed ondernemingsplan kan je heel ver komen. Wel moet je natuurlijk kunnen leidinggeven. Ook moet je economisch goed zijn. Heb je al deze eigenschappen dan kan je gewoon je eigen bedrijf op starten. Ik denk dat iedereen die een beetje goed is in het vak economie dit onderwerp kan kiezen en het erg naar zijn/haar zin kan hebben. Het onderwerp is leuk boeiend en je kan er waanzinnig veel over vertellen. Als ik later groot ben kan ik het misschien nog wel is gebruiken. Daar moet je echter niet zo erg op rekenen. Het is natuurlijk veel werk bovendien moet je altijd de kunst een beetje afkijken bij iemand die succesvol is.

De manier van werken

Het op school werken was wel leuk maar een beetje rumoerig. Ik vond het leuk omdat ik die vrijheid niet eerder ervaart had. Jammer is het alleen dat sommige die vrijheid niet aankunnen. Wat ik ook gemerkt heb is dat wanneer je zo werkt als we hebben gedaan tijdens de sectorwerkstuk week je veel beter presteert. Als alles een beetje serieus gaat werk je veel vlotter. Sommige dingen waren ook minder. Ik ben ervan overtuigd dat ik tijdens een pauze ontspannen wordt als ik bijvoorbeeld msn messenger aan heb staan. Maar je kon niets instaleren ook waren het leeuwendeel van de sites geblokt. Ik heb geen memoriestick. Dus ik was afhankelijk van het uploaden via de browser. Dit gaat met ftp (file transfer protocol). Maar alle mogelijke manier die er zijn om een ftp server binnen te komen waren geblokkeerd. Toch heb ik het voor elkaar gekregen om ftp toegang te krijgen via mijn site. Maar over het algemeen verliep het werken vlekkeloos.

De manier van presentatie

Toen ik hoorde dat de mogelijkheid bestond om een website te maken was ik erg blij. Ik ben erg goed wat website maken betreft. Ik vind dit een absoluut pluspunt. Een leerkracht kan commentaar geven op iets of nog even iets duidelijk maken via het gastenboek. Alle informatie kan altijd bekeken worden. Zo kan een leerkracht thuis www.mproject.nl intoetsen en dan komt hij op de site van de leerling. Alles ziet er beter uit. Bijvoorbeeld het sectorwerkstuk boekje inscannen en dan alle tekst die op de bladen moet komen digitaal erop zetten. Het staat netter en er kan meer op. Ik ben dus voor de presentatie als website. Bronvermelding gaat ook makkelijker. Zo hebben wij vrijwel alleen maar het internet gebruikt voor informatie. Een leerkracht kan dus makkelijker nakijken of het wel echt waar is. Maar met een gewoon werkstuk moet de docent boeken gaan huren en dergelijke indien hij wil controleren of het wel waar is. Amen.

Steven